O zi pierduta


13.09.2010

In zilele trecute am citit un proverb atribuit lui Charlie Chaplin: “O zi în care nu ai râs este o zi pierdută”. Desi nu cred in totalitate ceea ce spune acest proverb cu privire la o “zi pierduta”, din punctul de vedere al filozofiei mele de viata, totusi recunosc în el o parte de adevar,  chiar si cu implicatii spirituale.

Cand un crestin, in ciuda fagaduintei protectiei si ajutorului divin, se lasa coplesit de întristare, teama sau disperare datorita loviturilor, pierderilor si nedreptatilor inevitabile in viata, încat nu mai este capabil sa îsi descreteasca fruntea, sa zâmbeasca, uneori chiar sa râda cu pofta in fatza a ceea ce este nostim, hazliu ori caraghios, sau pur si simplu ca o reactie de dispret in fata amenintarii vrajmase, nedrepte si arogante, nelasând astfel loc fricii si panicii, in suflet sau in expresia fetei, intr-adevar nu face altceva decat sa îsi iroseasca o zi din timpul acordat vietii sale pentru a experimenta încrederea, speranta, seninatatea, bucuria mantuirii si orice alta traire spirituala ce ar putea rezulta dintr-o serioasa si autentica umblare cu Dumnezeu.

O zi placuta si binecuvantata, cu incredere si senin in suflet, cu bucurie si buna dispozitie! Mie, mi-o doresc din toata inima si sper sa ma ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu